Projekter
Godsbanearealerne er en dynamisk bymidte i stadig forandring. Arealet strækker sig fra Mølleengen til Ringgadebroen og fordeler sig over mere end 100.000 kvadratmeter. Arealet udgør, set fra Midtbyen, det første af en stribe sammenhængende omdannelsesområder langs Søren Frichs Vej.
Her på siden kan du finde en oversigt over de kendte projekter på Godsbanearealerne - både de projekter, der er indflyttet og dem, der er på vej.
Æggepakkeriet
Tre bygninger i forskellige højder på hjørnet af Carl Blochs Gade og Skovgårdsgade udgør tilsammen et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri. Byggeriet har navn efter det gamle æggepakkeri - Fyens Ægexport - som tidligere holdt til på samme adresse. Det gamle pakkeri renoveres og forvandles til et integreret kultur- og innovationshus i det nye Æggepakkeri.
Du kan læse meget mere om Æggepakkeriet på byggeriets egen hjemmeside.
Godsbanekollegiet
Godsbanekollegiet opføres af Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) og Kollegiekontoret. Projektet indeholder 14.000 etagemeter til ungdoms-og kollegieboliger. Som en del af projektet opføres der et højhus på 12-13 etager.
Se mere om Godsbanekollegiet på Kollegiekontorets hjemmeside
New Aarch - Arkitektskolen Aarhus
På Godsbanearealerne i hjertet af Aarhus bygges Danmarks første nyopførte arkitektskole til ca. 600 elever tæt på andre kulturinstitutioner midt i byens puls. Skolen bliver en central del af det kreative midtbymiljø på Godsbanearealer.
Læs mere om New Aarch på skolens hjemmeside
Søhesten
Boligforeningen Ringgaarden bygger 138 boliger i varierende størrelser og med kaffebar, et glasinddækket orangeri og en fællesterrasse i byggeret på Godsbanearealerne.
Se flere visualiseringer af byggeriet Søhesten her
Lidl HQ og dagligvarebutik
Den tyske dagligvarekæde Lidl bygger på Godsbanearealerne. Projektet indeholder et nyt hovedkontor på 13.000 etagemeter samt en konceptbutik på 3.050 etagemeter. Der bygges i 6 –8 etager.
Det Nordlige P-hus
I det nordlige parkeringshus på Godsbanearealerne bliver der plads til ca. 363 biler. Der er mulighed for bylivsaktiviteter på udvalgte tagflader og facader i skel mod Institut for X. I stueetagen er der et lille erhvervslejemål. På facaden er der en udvendig trappe der kan anvendes rekreativt og som adgangsvej til parkeringshuset. Det er Aarhus Kommune, der er bygherre på parkeringshuset.